HTML

Heart of a champion

A blogom,a nagy közérdeklődést kiváltó napi sprteseményeket,sporthíreket,sporteredményeket járja körül egy olyan szemüvegen át,mely kicsit elrugaszkodik a sporban túl nagy szerepet kapó gazdasági és pénzügyi behatásoktól,és a különböző sporthíreket úgy probálja feldolgozni,mintha az adott sportolónak,szakmának csak a szívére kéne hallgatnia.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Dzsudzsák,a közgazdász!

2011.06.10. 13:30 It's hard.But it's fair

 2010. július 23.:
"Nagyon kecsegető az összeg, amit ajánlottak, de nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim." (velvet.hu)

Aki kisgyerekként egyszer is labdába rúgott a focipályán,biztos eljátszott a gondolattal(többször is,nem kell tagadni),hogy egyszer majd több tízezer néző előtt rúgja a gólokat,magasba emeli a kupát,és a döntő utolsó másodpercében akkor gólt ragaszt a sarokba,hogy a következő meccsen vasból készítik a hálót.
 Aztan legtöbbeknek,nem lesz része ezekben az élményekben.
Legalább is a legmagasabb szinteken valószínűleg nem(hihetetlen,hogy egyszerű szófordulatokat,a kereskedelmi TV idiotája miatt,ciki használni,de most egyszerűen ez illet ide!).Ezért is fájó nekünk egyszerű emebereknek,akik örültek,hogy igen,végre van esély,hogy láthatunk valakit egy olyan csapat mezébe,amit legtöbbünk csak TV-n keresztül csodálhat,hogy ez a fiú megvalosíthatja egy kicsit mindegyikünk álmát.
De,az igazi sportszerető,igazi álmokkal rendelkező emberek álma,nem ez..
Nem az,hogy évi 1millio euro(ennyi dzsudzsák éves fizetése a PSV-nél,erre még rengeteg jön a reklámokból,különböző prémiumokból) helyett,évi 2 vagy 3 milliot keressen valahol Oroszországban egy középcsapatban.
Ez egy közgazdász,egy bróker egy politikus álma,akit az elégít ki,ha az éves amúgy is  elkölthetetlen millio eurokat meg két vagy háromszorozhatja.
Egy igazi sportolónak az álma,az amiről gyerekként is álmodik és,ha visszaemlékezünk nehezen hiszem el,hogy bárki is álmodott volna ilyenről.
Persze sok helyen próbálják is megvédeni Balázst,hogy majd ki fizeti meg neki,a különbözetet,ha 1év múlva lesérül.Nyílván senki,bár tényleg nehezen hiszem el,hogy,ha kicsit is okosan bánik a pénzzel,olyan sokat számítana az  a differencia ami a fizetése között lenne.
Fájó még az is,hogy az ügynökén keresztül üzen,hogy nem érti a gyűlölködést.Már,hogyne értené! Pontosan tudja,mit gondolnak az emberek itthon,a hazájában erről a döntésről.Semmi baj,ki kellene állni,elmondani az érveit,elmagyarázni reálisan és nem meg gusztustalan média maszlaggal,hogy miért gondolja,úgy,hogy ez a jó út,és máris legalább azt mondanánk,hogy így döntött,de legalább faszagyerek,hogy őszintén elmondja,hogy ez miért is jó.(szakmailag:Anzsi értéke 38.950.000 € a Psv pedig 77.850.000 € )Kétlem,hogy azért nem tette,eddig ezt meg,mert még semmi sem hivatalos(csak köztudott) és majd az aláírás utan kiáll,és így elmondja,nem pedig egy betanult,néphülyitő szöveggel fog előállni.
 Modnhatjuk,hogy az ő dolga.Mondhatjuk,hogy neki a saját álmát kell megvalósítani,és senkinek nincs joga beleszólni,vagy pálcát törni felette.De azért engedjük meg magunknak,hogy mérgelődjünk egy kicsit,hogy a legerősebb reményünk egy kis büszkeségre,amikor kinek olasz,kinek spanyol,kinek bármilyen(majdnem) nemzetiségű barátai a fociról csevegnek,mi ne csak Puskással tudjunk jönni..

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportszivvel.blog.hu/api/trackback/id/tr202972965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása